Voor en nadelen leren sieraden

voor-en-nadelen-leer

Naast het feit dat je in onze webwinkel een uiteenlopend assortiment kan vinden, waar je niet alleen maar leren sieraden aantreft is dit wel hoe het allemaal begon.. Nu is het zo dat je je misschien wel afvraagt: waarom een leren sieraad? Of waarom niet? Om die reden zal ik de voor maar ook de nadelen van leren sieraden eens met je doorlopen.

Leer is al eeuwenlang in gebruik voor de meest uiteenlopende doeleinden en dat heeft een aantal goede redenen. Leer bezit namelijk een aantal aangename eigenschappen. En het zijn juist die eigenschappen die het erg bruikbaar maken voor een groot aantal toepassingsmogelijkheden.

Laten we eens kijken naar de grootste voordelen

  • Uitstraling: Leer kan vele gezichten aannemen, van stijlvol en chique tot ronduit ruig en stoer.
  • Duurzaam en stevig: Leer heeft lange levensduur en staat garant voor vele jaren draagplezier.
  • Draagcomfort: Leren sieraden zijn prettig om te dragen. Omdat het snel jouw lichaamstemperatuur aanneemt voelt het nooit koud (of te warm).
  • Hygiene en makkelijk in onderhoud: supermakkelijk te reinigen en weinig onderhoud nodig (lees hier verder om te zien hoe weinig)

Zo zie je dat er best wel een behoorlijk aantal fijne eigenschappen zijn die leer tot een prettig te dragen materiaal maken, maar uiteraard zijn er ook wel wat nadelen..

Hoewel ik er eigenlijk maar 1 kan bedenken hoor ik het graag van je als jij er nog meer weet! (berichtje hier)

 

Leer allergie

Het grootste nadeel van leer is dat je er allergisch voor kan zijn. Deze stelling is overigens niet helemaal correct, mensen kunnen last krijgen van een allergische reactie bij het dragen van leer maar dat zit niet zozeer in het leer zelf. Als men spreekt over een “Leer – allergie” heb je het feitelijk over een allergie voor het materiaal Chromium.

Het materiaal wordt gebruikt tijdens het looien van leer en hier blijft altijd residu van achter, we vinden dit terug in schoenen, bankstellen, jassen en dus ook leren sieraden. Hoewel niet gevaarlijk kan het als je er gevoelig voor bent vervelende klachten veroorzaken. Dit kan varieren van uitslag, jeuk en huidschilfering. Met name als leer vochtig wordt komt de huid makkelijker in contact met het Chromium. Je kan je dus voorstellen dat je bij het dragen van een leren ketting in combinatie met een allergie voor Chromium al vrij snel vervelende klachten kan krijgen.

Er is niks te doen tegen deze allergie behalve het voorkomen van contact met leer..

 

De waardering van www.lerenveterketting.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.3/10 gebaseerd op 67 reviews.